اصول نورپردازی اتاق خواب کودک
اصول نورپردازی اتاق خواب کودک

اصول نورپردازی اتاق خواب کودک

اصول نورپردازی اتاق خواب کودک

یکی از مهم ترین نکاتی را که باید در اصول نورپردازی اتاق خواب کودک همواره به خاطر داشته باشیم، رشد و تغییر بسیار سریع نوزادان و نیازهایشان است. از این رو هنگام برنامه ریزی برای دکوراسیون اتاق کودک از رنگ آمیزی و پوشش دیوارها و کف اتاق گرفته تا خرید وسایلی مانند تخت و کمد و از این قبیل چیزها، باید این واقعیت را در نظر داشته باشیم که:

اغلب وسایل نوزادان پیش از آنکه فرسوده شوند بی استفاده می شوند و نوزاد به دلیل رشد سریع و تغییرات محسوس در زمانی کمتر از یک سال قادر به استفاده از بسیاری از وسایل اولیه اش نخواهد بود. بنابراین در انتخاب وسایل و رنگ آمیزی اتاق نوزاد این سرعت را به خاطر داشته باشید و از رنگ هایی بهره بگیرید که برای چند سال اولیه زندگی کودک مناسب باشند.

اصول نورپردازی اتاق خواب کودک در طراحی و چیدمان دکوراسیون اتاق خواب کودک

استفاده از دکوراسیون مناسب برای اتاق کودک با ایجاد آرامش و امنیت و تامین نیازهای اولیه کودک به صحیح ترین شکل، سلامت و شادابی او را تضمین خواهد کرد که از مهمترین نکات در دکوراسیون اتاق کودک نورپردازی مناسب می باشد.

  1. قاب عکسی از چهره خندان والدین را در اتاق خواب کودک بگذارید. این کار نه تنها کودک را از بسیاری از مشکلات روحی و عاطفی که ممکن است او را در بزرگسالی تهدید کند، مصون می‌دارد، بلکه موجب می‌شود تا کودک هر زمان چشم باز می‌کند چهره خندان پدر و مادر خود را که در واقع ارکان اصلی زندگی او را تشکیل می‌دهند، در مقابل خود ببیند.
  2. تخت کودک را به عریض‌ترین دیوار اتاق خواب تکیه بدهید. مراقب باشید که کودک از روی تختش در اتاق را ببیند. بهتر است دیواری که برای تکیه دادن تخت کودکتان انتخاب می‌کنید، مقابل دستشویی یا حمام نباشد چون می‌تواند سلامت کودکتان را به مخاطره بیندازد.
  3. اگر دو فرزند دارید بهتر است از تخت‌های دو طبقه تا حد ممکن استفاده نکنید، چرا که کودکان نیاز دارند فضای باز و راحتی بالای سرشان داشته باشند و تخت‌های دو طبقه این امکان را از کودکی که در طبقه اول می‌خوابد، می‌گیرد و همین موضوع می‌تواند در آینده باعث فشار عصبی در او شود. کودکی که در طبقه بالا می‌خوابد نیز از آنجا که یک فضای خالی در زیر محل خوابش وجود دارد احساس ناامنی می‌کند و همین حس می‌تواند در بزرگسالی تاثیرات بدی در روحیه‌اش بگذارد.
  4. گوشه مناسبی از اتاق را به مکانی برای مطالعه اختصاص دهید. در گوشه‌ای از اتاق کودک خود میز و صندلی و چراغ مطالعه‌ای بگذارید و به او بفهمانید که مکان مناسب برای مطالعه و درس خواندن، همان است. به این ترتیب به او نشان می‌دهید که چقدر درس خواندن و مطالعه برایتان اهمیت دارد.
  5. اتاق خواب کودک را به محیطی سالم تبدیل کنید. تصاویر آب و دریا، آکواریوم یا وجود صدای آب می‌تواند محیط ناسالمی ایجاد کند و در آینده موجب بروز بیماری آسم در کودک شود.
  6. محیط و فضای اتاق خواب کودک را همواره تمیز و جمع و جور کنید. کمدهای دیواری و کشوهای اتاق خواب کودک را همیشه تمیز و مرتب کنید. هر چه فضای اتاق خواب باز و خالی از به هم ریختگی باشد کودک به همان میزان احساس آرامش بیشتری خواهد داشت و خلاقیت و قدرت تخیل او افزایش می‌یابد. با جمع کردن وسایلی که ممکن است کودکتان تا یک یا دو ماه دیگر از آنها استفاده‌ای نکند به چشم او استراحت بدهید.
  7. با استفاده از نور، رنگ و آثار هنری مثل نقاشی، محیطی شاد برای کودک خود فراهم آورید. اتاق خواب کودک باید به او روحیه ای شاداب ببخشد. اطمینان حاصل کنید که نور اتاق کافی باشد. سعی کنید دیوار اتاق خواب کودک خود را رنگ آبی نزنید چرا که این رنگ موجب افسردگی در کودک شما می‌شود و انرژی او را تحلیل می‌برد. رنگ‌های روشن همچون زرد، صورتی کمرنگ و سبز روشن می‌تواند انتخاب خوبی برای رنگ دیوار اتاق کودک باشد. یکی از نکات مهم در مورد تزئین اتاق خواب کودک این است که از قرار دادن تصاویر حیوانات وحشی و درنده کاملا بپرهیزید. در عوض عکس‌هایی را انتخاب کنید که حس خلاقیت و آرامش را در او تقویت کند.
اصول نورپردازی اتاق خواب کودک

اصول نورپردازی اتاق خواب کودک در انتخاب نور و روشنایی اتاق خواب کودک

هنگام برنامه ریزی برای نورپردازی و روشنایی اتاق کودک نوزاد به سیستم گرمایی و نورپردازی اتاق نیز توجه داشته باشید. دمای اتاق نوزاد باید همواره بین ۱۹ تا ۲۲ درجه سانتیگراد باشد. از این رو با توجه به امکانات منزل باید راهی ایمن برای تأمین این دما در اتاق کودک در نظر گرفته شود.

نور مستقیم و درخشان برای نوزادان مناسب نیست به همین دلیل برای تلطیف نور خورشید در روز از پرده های نازکی که نور را از خود عبور داده، از تندی آن می کاهند برای پنجره های اتاق نوزاد استفاده کنید و در شب برای تأمین نور اتاق از چراغ هایی که نور را به سقف می تابانند برای ایجاد نور غیرمستقیم و کافی بهره بگیرید.

برای پنجره های اتاق نوزاد بهتر است علاوه بر پرده اتاق کودک یک آستری ضخیم نیز در نظر بگیرید تا در مواقع لزوم بتوانید اتاق را در طول روز نیز تاریک کنید.

اگرچه اولین انتخابی که برای پوشش کف اتاق نوزاد به نظر می رسد، یک پوشش نرم و راحت است اما باید این امر را نیز در نظر داشته باشیم که در طی چند ماه، نوزاد ما تبدیل به کودک نوپایی می شود که انواع مایعات و نوشیدنی ها و مواد غذایی گوناگون را به دست گرفته و بر روی زمین اتاق خواهد ریخت. بنابراین پوشش کف اتاق را از نوعی در نظر بگیرید که ضمن نرمی و لطافت به راحتی تمیز شود.

در سنین بزرگتر کودک را برای روشنایی و نورپردازی اتاق مشارکت دهید

برای نورپردازی و روشنایی اتاق کودک در سنین بالاتر  یکی از بهترین گزینه ها مشارکت کودکان و دادن حق انتخاب به آنها برای انتخاب رنگ هاست که این موضوع علاوه بر اینکه بر احساسات آن ها تاثیرگذار می باشد و محیط را برایشان جذاب تر خواهد کرد می تواند عامل بسیار مهمی برای میزان نور و انتخاب منبع نور مناسب باشد زیرا رنگ ها بر شدت و تجربه احساسی افراد از نور تاثیر بسیار زیادی دارند و با تغییر یا افزایش یا کاهش تم رنگی می توانند اتاق را بزرگتر ،کوچکتر و یا روشن تر جلوه دهند.

اصول نورپردازی اتاق خواب کودک در انتخاب محصول روشنایی و نورپردازی مناسب برای روشنایی اتاق کودک:

در نورپردازی و دکوراسیون اتاق کودکان انتخاب لامپ های سقفی سر بالا یا دارای لایه پوشاننده لامپ و چسبیده به سقف مناسب تر بوده زیرا علاوه براینکه نور را ملایم تر  و به صورت غیر مستقیم پخش می کند برای فضاهای کوچک نیز مناسب تر هستند البته لازم به ذکر است چراغ های سقفی آویز مثل لوستر ها ی دکوری کودکانه نیز می تواند انتخاب مناسبی باشند در صورتیکه متناسب با مساحت اتاق، ارتفاع سقف و دارای قابلیت تنظیم نور انتخاب شده و نور حاصل از آن به صورت مستقیم در چشم کودک قرار نگیرد.

اصول نورپردازی اتاق خواب کودک در خصوص نور اتاق خواب کودک در شب

نور اتاق کودک در طول شب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که نوزادان اغلب در طول شب نیاز به تغذیه دارند و اتاق نوزاد باید در شب از میزانی از نور بهره مند باشد تا ضمن آنکه مادر را به انجام امور معمولی چون تغذیه کودک و یا تعویض پوشک او قادر می سازد، موجب بیداری کامل و هوشیار شدن نوزاد نیز نشود. استفاده از کلیدهای تایمردار که مقدار نور را تنظیم می کنند، یکی از بهترین راه های پاسخگویی به این نیاز است. در غیر این صورت می توان از چراغ خواب های کوچک نیز برای تأمین این مقدار نور سود برد.

نورپردازی اتاق خواب کودک در شب

تاریکی فضا در زمان خواب کودک بسیار پر اهمیت می باشد و استفاده از چراغ خواب های تایمر دار امکان ایجاد حداقل میزان نور را در زمان خواب مهیا می سازد زیرا با وجود نور در اتاق، مغز نمی تواند فرمان ترشح ملاتونین در بدن را به درستی صادر کند و کمبود میزان ملاتونین در بدن منجر به بی خوابی و در نهایت بی حوصلگی، پرخاشگری و در درازمدت سبب افسردگی کودک می شود بنابراین بهترین حالت برای نورپردازی اتاق کودک استفاده از چراغ خواب های تایمر دار است تا بعد از به خواب رفتن کودک در زمان معینی بدون ایجاد ترس در او و به تدریج چراغ ها خاموش می شوند.

رنگ چراغ خواب اتاق کودک – نورپردازی اتاق خواب کودک – نور اتاق نوزاد در شب – رنگ لامپ اتاق خواب – نور اتاق خواب کودک – چراغ خواب کودک – بهترین رنگ لامپ شب خواب – رنگ نور اتاق خواب کودک

نظر خود را بنویسید