آموزش نورپردازی ساختمان به صورت اصولی و کامل
آموزش نورپردازی ساختمان

آموزش نورپردازی ساختمان به صورت اصولی و کامل

آموزش نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان به دو دسته نورپردازی نما و بیرونی ساختمان و نورپردازی داخلی ساختمان تقسیم بندی می شود .

بر خلاف روشنایی داخلی که در آن دیوارها و سقف نقش کلیدی را در نورپردازی ایفا می کنند، در خارج از منزل این نماد ها و ستون های خطی و  اشکال معماری هستند که تمام نور را به خود جذب می کنند تا با برجسته کردن این نماد ها معماری را زیباتر و شکیل تر نمایش دهند. 

به همین دلیل روشنایی و نورپردازی نما ساختمان به توجه ویژه نیاز دارد و ضروری است که بدانیم چگونه معیارهای عملی و زیبایی شناختی را در نورپردازی نما ساختمان ترکیب کنیم. استفاده از نور پردازی ها در ساختمان همیشه منوط بر نما آن نیست از نور پردازی ها در بقیه قسمت های یک ساختمان نیز می توان استفاده کرد.
ما مقاله ایی ویژه ایی با عنوان چراغ نمای ساختمان معرفی و بررسی در سایت قرار دادیم برای مطالعه کامل تر روی لینک بزنید.
در طراحی داخلی، نورپردازی اصل بسیار مهمی است. نورپردازی، سبب بهتر دیده شدن کار خواهد شد و زیبایی طراحی را دو چندان می کند. استفاده از نورهای مخفی، در طراحی داخلی آپارتمان‌ها امروزه بسیار رایج است. ‌‌نورپردازی داخلی ساختمان یکی از مهمترین نکاتی است که در طراحی داخلی منازل و خانه‌های مسکونی باید به آن دقت نمود.

نورپردازی باید هدفمند باشد و باعث زیبایی هر چه بیشتر بنا شود هماهنگی رنگ نور ها با رنگ متریال های انتخاب شده ، یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام برنامه ریزی برای نورپردازی به آن توجه کرد ،همچنین به این نکته نیز باید توجه کرد که کدام جنبه معماری بایستی مورد تاکید قرار گیرد یکی دیگر از ضوابط در مورد طراحی نورپردازی نمای ساختمان در مورد هماهنگی با محیط اطراف و آرایش دیواره های صاف و یکدست در تناسب با ابنیه مجاور می باشد.

آموزش نورپردازی ساختمان
اصول نورپردازی ساختمان

معرفی انواع چراغ های ساختمان

گزینه های روشنایی برای اصول نورپردازی ساختمان مختلف می باشند . چراغ های مهم در نما عبارتند از :

  1. پروژکتور ال ای دی
  2. پروژکتور وال واشر LED
  3. چراغ دیواری
  4. چراغ های دکوراتیو
  5. ریسه ال ای دی
  6. چراغ لنزدار

نورپردازی اتاق غذاخوری

آموزش نورپردازی ساختمان
آموزش نورپردازی ساختمان

مانند اغلب فضاهای خانه در اتاق غذاخوری نیز نور طبیعی ایده آل ترین نوع نور است. لوستر در این فضا باید دقیقاً بالای میز غذاخوری نصب شود تا سطح میز را کاملاً روشن نماید و افراد به بهترین وجه ببینند که چه چیزی می‌خورند. می‌توانید با استفاده از شمع در اتاق غذاخوری خصوصاً روی میز غذاخوری جلوه رمانتیکی در این فضا ایجاد کنید. قسمت‌هایی از فضا هستند که به طور طبیعی تاریکتر و به دلیل ساختارشان نور نمی‌تواند به آن قسمت نفوذ کند، بنابراین نیاز به توجه بیشتری در نورپردازی دارند. لامپ‌ها عناصری هستند که به اتاق غذاخوری شخصیت می‌دهند. بوفه، میز غذاخوری و میز کناری از عناصری هستند که حتماً باید نورپردازی مخصوص خودشان را داشته باشند.

نورپردازی اتاق خواب

اغلب وقت، زمانی که از نورپردازی و روشنایی صحبت می شود ، نورپردازی اتاق خواب بسیار نادیده گرفته می شود و معمولا بدون هیچ طراحی روشنایی باقی می ماند. اتاق نشیمن و آشپزخانه معمولا نورپردازی ویژه ایی می گیرند. رنگ نور لامپ اتاق خواب ، یکی از مهمترین قسمتهای نورپردازی در اتاق خواب است. بهترین رنگ لامپ برای اتاق خواب ، رنگی است که به نور خورشید نزدیکتر است. برای مطالعه کامل تر نورپردازی اتاق خواب که مقاله جداگانه ایی در این مورد نوشته شده است روی لینک بزنید.

نورپردازی در سرویس بهداشتی

بهترین نوع نورپردازی در سرویس بهداشتی آن دسته‌ای از نورها می باشندهستند که  باعث شوند افراد بتوانند چهره خود را به صورت واضح در آینه سرویس بهداشتی مشاهده نمایند. این نور باید شرایطی بدون سایه و هرگونه تغییر ایجاد کند تا فرد بتواند به راحتی چهره خود را برای آرایش در آینه ببیند.

نوع چراغ ها و وسایل روشنایی و محل نصب آنها در سرویس بهداشتی نیز حائز اهمیت است. چراغ‌هایی می‌توانند نوری طبیعی و کافی تولید کنند که مخصوص نورپردازی سرویس بهداشتی و آینه آن تولید شده باشند. چراغ‌ها را باید جایی نصب کنید که کمترین سایه را زیر چشم‌ها و گردن افراد ایجاد کنند. افراد باید بتوانند پیشانی و گونه‌های خود را با حداکثر وضوح ببینند.

آموزش نورپردازی ساختمان
آموزش نورپردازی ساختمان

برای سرویس‌های بهداشتی کوچک همین میزان نورپردازی کافیست اما هر چه سرویس بهداشتی بزرگ‌تر باشد نورپردازی مفصل‌تر و بیشتری شامل هالوژن‌ها و چراغ‌های سقفی نیاز خواهد بود. نورپردازی سرویس بهداشتی نباید در رنگ فضا هیچ گونه تغییری ایجاد کند و صرفاً جهت روشنایی استفاده می‌شود. برای ایجاد تصویر مطلوب استفاده از لامپ‌های فلورسنت را فراموش کنید. لامپ‌هایی با نور سفید یا لامپ‌هایی که نوری نزدیک به نور طبیعی خورشید دارند بهترین انتخاب برای سرویس بهداشتی هستند.

نورپردازی سقف

از ایده‌های رایج برای نورپردازی سقف، نور‌های مخفی هستند. استفاده از هالوژن در کنار نور‌های مخفی علاوه روشنایی بهتره فضا، خود نوعی دیزاین برای فضا محسوب می‌شوند. زیرا نوع تابش این چراغ‌ها انواع مختلف دارد و شما با استفاده از آن‌ها به دیوار‌ها نوعی طرح داده و آن‌ها را از حالت خالی بودن در می‌آورید.

نورپردازی آشپزخانه

اگر تمایل دارید فضای آشپزخانه منزل تان صمیمی و گرم تر به نظر برسد بهتر است در هنگام طراحی نور پردازی آشپزخانه توجه لازم را به خرج دهید. در برخی از دکوراسیون های تیره آشپزخانه طراحی نور پردازی تقریبا به صورت شومینه به نظر می رسد. در برخی دیگر از آشپزخانه های مدرن از چراغ های ال ای دی برای طراحی نور پردازی در قسمت منطقه کار استفاده می شود.

دکوراسیون آشپزخانه سفید و سیاه از انواع دکوراسیون هایی است که امروزه مورد توجه اغلب افراد و طراحان داخلی قرار گرفته است که بهتر است در این مدل دکوراسیون ها برای ایجاد تضاد قوی در فضای آشپزخانه از لامپ های ال ای دی با نورهای سفید استفاده نمایید.

یکی دیگر از ایده های خلاقانه برای ایجاد نور پردازی در فضای آشپزخانه نصب لامپ های آویز روی جزیره آشپزخانه یا اپن آشپزخانه است. 
هم چنین برای نورپردازی آشپزخانه از ریسه های زیر کابینتی استفاده میکنیم که مقاله ریسه زیر کابینت در این خصوص گرد اوردی شده است .

نظر خود را بنویسید